Dutch (nl-NL)
French (fr-FR)
Dutch (nl-NL)
English (en-GB)

Puur

Delen

“95% van de kwaliteit van wijnen wordt op de wijngaard gerealiseerd.”

Het terroir is gunstig

De grond hier is samengesteld uit zandleem met in de diepere lagen silexkeien en lemige klei, dat is een gunstige combinatie voor de mineraliteit in de wijnen. De zuidelijk gerichte hellingen trakteren de druiven op maximale zonnestralen. En wanneer de wind de hellingen opwaait, zorgt die ervoor dat de druiven sneller opdrogen en ook dat komt de kwaliteit van de wijnen alleen maar ten goede.

WE hebben geduld

Hoe minder trossen de druivenstok moet voeden, des te intenser zullen ze smaken. Daarom houden we ons eraan om de opbrengst per wijnstok te beperken. Het vraagt wat discipline en wat meer geduld, maar het effect in het glas is het zeker waard.

Onze ervaring rendeert

We maaien en schoffelen de bodem zodanig dat we geen bodemherbiciden hoeven te gebruiken. Met de aanplant van gemengde hagen geven we een schuilplaats aan de natuurlijke belagers van schadelijke insecten.

“Het is de wijnbouw die de bepalende factor is voor kwaliteitswijnen.”

Passie

“Dit is waar onze groene vingers en de liefde voor wijn samenkomen”

Groene vingers en aarde onder de nagels

Ik was nog maar een jongetje toen ik zaadjes van ‘stinkertjes’ vergaarde. Ik plantte ze en ging elke dag kijken hoe ze opschoten en groeiden. Het stond dus in de sterren geschreven dat ik tuinbouwschool zou doen. Ik ben zo iemand van wie wordt gezegd ‘hij heeft groene vingers’, maar eigenlijk zijn het bruine. Er zit altijd aarde onder mijn nagels.

We zijn er samen voor gegaan

De plantenkwekerij is het ‘kind’ van Patricia en mij. Planten zijn niet veel anders dan dieren: je moet er voor ze zijn. Je leeft met de seizoenen en met de natuurelementen. Je runt een bedrijf, maar wel een met levende producten. Het is een heel natuurlijk, intens bestaan.

De liefde voor wijn is er altijd geweest

In Wijndomein Ravenstein komt nu alles samen. Op 5 mei 2017, het was een zonnige vrijdag, hebben wij de eerste wijnstok in de grond gestoken. 2,5 ha, 11 000 hebben we aangeplant op de zuidflanken van de Amerikaberg.  In 2019 breiden we voor de eerste keer uit, 6 400 wijnstokken werden er aangeplant op perceel  "Klytbosch" - 2021 werden er 5 000 wijnstokken aangeplant op perceel "De Hoge Klyte" en 2023 werden er nog eens 3 000 wijnstokken aangeplant.

Samen goed voor 6 ha of 25 400 wijnstokken, die druiven spelen voortaan op Ravenstein de hoofdrol.

 Het is onze ambitie om ze met geduld en in alle rust zo natuurlijk mogelijk te vinifiëren.

Proeven

“Dat is zo mooi aan wijnbouw: je kunt de passie delen.”

Een verhaal dat eindigt met een topwijn

Mensen kunnen laten meegenieten van onze passie, wat kan er mooier zijn? We willen mensen op sleeptouw nemen, hen meetrekken in het verhaal van dit wijndomein waar wij met zoveel goesting aan begonnen zijn. Een verhaal dat begint op de wijngaard en dat eindigt in het glas, met een topwijn.

Trek uw stapschoenen aan en kom zien hoe de wijn hier aan de ranken rijpt Je kunt hier de sfeer komen proeven. En de wijn natuurlijk, dat spreekt voor zich! Als je hier op de hellingen hebt gewandeld tussen de wijnranken, als je de zon en de wind hebt gevoeld en de weidsheid gezien, dan neem je niet alleen de wijn, maar ook het verhaal van Ravenstein mee naar huis.Waarom kiezen voor ons

  • Belgische topkwaliteit
  • Artisanaal volgens de regels van de kunst
  • Streekproduct
  • Bedrijfsbezoek voor groepen mogelijk

Openingsuren

Ma - don (Op afspraak)

vrij: 14:00 - 18:00

zat: 10:00 - 12:00 / 14:00 - 18:00

zon: Gesloten